Hoe kiest u het juiste tv-meubel?

We kunnen er vaak niet omheen: een tv-meubel. Of u nou een tv-meubel aan de wand heeft hangen of juist een industrieel tv-meubel kiest. Dit meubel heeft nu eenmaal een prominente plaats in de woonkamer. Best logisch, want we kijken gemiddeld zo’n 3 uur per dag naar de beeldbuis. Het is daarom belangrijk om de tijd te nemen als u een tv-meubel wilt gaan kopen. Voor tv meubel inspiratie bent u bij Veldkamp Wonen aan het goede adres. In dit artikel helpen wij u bij uw zoektocht naar het perfecte meubel voor in uw huis en bij het maken van uw keuze voor een geschikt tv-meubel.

1. Denk na over de functie van het meubel

Bedenk vooraf goed: welke functie moet uw tv-meubel hebben en hoe wilt u uw tv meubel inrichten? Bent u op zoek naar een tv meubel waarin u vooral de kabels van uw tv kunt opbergen of moet er ook nog allerhande randapparatuur in geplaatst worden? Of vindt u het juist belangrijk dat u extra opbergruimte heeft? Kijk daarnaast ook naar het formaat van uw televisie. Als uw televisie heel groot is, past daar geen klein tv-meubel onder, en andersom net zo, een kleine(re) tv met een enorm tv-meubel staat ook gek in uw interieur. Al dit soort zaken spelen een rol bij het maken van een keuze voor een tv-meubel.

2. De plaats van het meubel en de tv

Waar komt het meubel te staan? Of komt uw tv-meubel aan de wand te hangen? Deze keuze is zeer bepalend bij het uitzoeken van een tv-meubel. Hangt uw tv aan een grote muur met verder daar nog weinig omheen? Dan zou een tv-wandmeubel een juiste keuze kunnen zijn. Heeft u woonkamer inspiratie voor uw tv meubel nodig, breng dan een bezoek aan één van de showrooms van Veldkamp Wonen en vraag om interieuradvies.

3. De stijl van uw interieur

Het is ook belangrijk om de tv en het bijbehorende meubel onderdeel van uw complete interieur te maken. Zijn de meubels in de woonkamer wat moderner van uitstraling? Dan zal een modern tv-meubel ook stukken beter passen dan bijvoorbeeld een landelijk exemplaar. Ga bijvoorbeeld voor een industrieel tv-meubel, een houten tv meubel met licht eiken look of juist een tv meubel die donkerbruin is. Wilt u een tv meubel van hoge kwaliteit, dan is een tv meubel van Bert Plantagie misschien wel iets voor u. Een Bert Plantagie tv-meubel is niet alleen van hoge kwaliteit, maar u heeft dan ook een authentiek meubel met een pure uitstraling.

4. In of juist uit het zicht?

Sommige mensen vinden een televisie helemaal niet mooi om naar te kijken. Als dat ook voor u geldt, kunt u er voor kiezen om qua meubel te gaan voor een exemplaar met (schuif)deuren. Zo kunt u het meubel na het tv kijken gewoon sluiten en is de televisie niet meer zichtbaar.

Heeft u inmiddels al een goed idee gekregen van het soort en type tv-meubel voor uw woonkamer? Of wilt u nog wat meer tv-meubel inspiratie opdoen? Neem dan eens kijkje tussen onze collectie tv- en audiomeubelen van het merk Interstar.

Ontdek al onze woonmerken

Logo van woonmerk Bert Plantagie

Een naam die u vast en zeker gehoord heeft.

Meer van Bert Plantagie
Logo/typografie van Pode

Pode, modern met eigenwijze kleurcombinaties.

Meer van Pode
Logo van woonmerk Jess Design

Jess Design, liefde voor leer met karakter.

Meer van Jess