Hoe kiest u het juiste tv-meubel?

We kunnen er vaak niet omheen: een tv-meubel neemt nu eenmaal een prominente plaats in de woonkamer in. Best logisch, want we kijken gemiddeld zo’n 3 uur per dag naar de beeldbuis. Het is daarom belangrijk om heel goed de tijd te nemen als u een tv-meubel wilt gaan kopen. In dit artikel helpen wij u bij het maken van de keuze voor het meest geschikte tv-meubel in uw huis.

1. Denk na over de functie van het meubel

Bedenk vooraf goed welke functie uw tv-meubel moet hebben. Is het puur een kwestie van het opbergen van de kabels of moet er ook nog allerhande randapparatuur bij geplaatst worden? Vindt u het belangrijk dat u extra opbergruimte heeft? En kijk natuurlijk ook naar het formaat van uw televisie. Al dit soort zaken spelen rol bij uw keuze voor een tv-meubel.

2. De plaats van het meubel en de tv

Waar het meubel komt te staan of hangen is natuurlijk ook zeer bepalend. Hangt uw tv aan een grote muur met verder daar nog weinig omheen? Dan zou een tv-wandmeubel een juiste keuze kunnen zijn.

3. De stijl van uw interieur

Het is ook belangrijk om de tv en het bijbehorende meubel onderdeel van uw complete interieur te maken. Zijn de meubels in de woonkamer wat moderner van uitstraling? Dan zal een modern tv-meubel ook stukken beter passen dan bijvoorbeeld een landelijk exemplaar.

4. In of juist uit het zicht?

Sommige mensen vinden een televisie helemaal niet mooi om naar te kijken. Als dat ook voor u geldt, kunt u er voor kiezen om qua meubel te gaan voor een exemplaar met (schuif)deuren. Zo kunt u het meubel na het kijken van tv gewoon sluiten en is de televisie niet meer zichtbaar.

Heeft u inmiddels al een goed idee gekregen van het soort en type tv-meubel voor uw woonkamer? Of wilt u nog wat meer inspiratie opdoen? Neem dan eens kijkje tussen onze collectie tv- en audiomeubelen van het merk Interstar.

Ontdek al onze woonmerken

Logo van woonmerk Bert Plantagie

Een naam die u vast en zeker gehoord heeft.

Meer van Bert Plantagie

Pode, modern met eigenwijze kleurcombinaties.

Meer van Pode

Jess Design, liefde voor leer met karakter.

Meer van Jess