Het perfecte vloerkleed vinden

Met een vloerkleed in huis creëert u in een handomdraai extra warmte en sfeer in huis. Tenminste, als u het juiste vloerkleed voor uw woning uitkiest. Maar hoe weet u nu zeker dat het u lukt om het perfecte vloerkleed te vinden? In dit artikel helpen we u vast en zeker een heel eind op weg.

Bepaal de juiste afmetingen

De eerste stap om te maken bij de aanschaf van een nieuw vloerkleed is het bepalen van de afmeting. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om het vloerkleed niet alleen onder de salontafel te leggen, maar het ook deels onder de bank te laten verdwijnen. Daarmee maakt u van twee losse meubels een compleet geheel. Bovendien lijkt de ruimte dan ook groter. Door een vloerkleed voor uw zitmeubels te leggen, wordt de ruimte juist wat intiemer. Als het gaat om een kleed voor onder de eethoek, dan is het belangrijk om het kleed aan alle kanten minimaal 60 centimeter te laten uitsteken.

Kies uw favoriete stijl

U vindt het natuurlijk belangrijk dat u een kleed kiest dat goed bij uw huidige interieurstijl past. Misschien heeft u nu een modern interieur boordevol strakke lijnen? Dan is het een optie om een kleed te kiezen in diezelfde stijl. Tegelijkertijd kan een contrast juist ook spannend zijn. Zoals een hoogpolig vloerkleed. Vindt u het lastig om zelf de juiste stijl te bepalen? Laat u dan in elk geval goed adviseren in de woonwinkel.

Vergeet uw budget niet

Het lijkt misschien een open deur maar het is ook belangrijk om rekening te houden met uw budget. Het perfecte kleed gezien maar is het te duur? Misschien is er een oplossing voor te vinden. Zoals een net iets kleiner formaat of een vergelijkbaar kleed zoeken met dezelfde uitstraling maar van net iets ander materiaal.

U ziet het: er zijn nogal wat zaken om rekening mee te houden bij de keuze voor een nieuw vloerkleed. Zet alles vooraf voor uzelf goed op een rijtje en kies het meeste geschikte vloerkleed voor uw woning uit.

Ontdek onze woonmerken

Logo van woonmerk Desso

Desso, zeer groot aanbod aan vloeren en tapijt.

Meer van Desso
Logo van woonmerk Bonaparte

Bonaparte, vloeren die de gezondheid verbeteren.

Meer van Bonaparte
Logo van woonmerk Parade

Warme en stoere tapijt en floorfashion voor elke woning

Meer van Parade