Het perfecte vloerkleed vinden

Met een vloerkleed in huis creëert u in een handomdraai extra warmte en sfeer in huis. Kiest u voor een rond vloerkleed, een vloerkleed voor in de eethoek of wilt u in uw slaapkamer een vloerkleed? Bij Veldkamp Wonen kiest u het juiste vloerkleed voor uw woning. Maar hoe weet u nou zeker dat het u perfecte vloerkleed heeft gevonden? In dit artikel helpen we u met het maken van een goede keuze en brengen we een heel eind op weg.

Bepaal de juiste afmetingen

De eerste stap om te maken bij de aanschaf van een nieuw vloerkleed is het bepalen van de afmeting. Hoe groot vloerkleed wilt u precies? Ga bijvoorbeeld voor een vloerkleed die niet alleen onder de salontafel komt te liggen, maar neem er één die ook deels onder de bank verdwijnt. Daarmee maakt u van twee losse meubels een geheel en lijkt de ruimte ook groter. Door een vloerkleed vóór uw zitmeubels te leggen, maakt u de ruimte juist wat intiemer. Als het gaat om een kleed voor onder de eettafel, dan is het belangrijk om het tapijt aan alle kanten minimaal 60 centimeter te laten uitsteken.

Kies uw favoriete stijl

Uiteraard vindt u het belangrijk dat u een kleed kiest dat goed bij uw huidige interieurstijl past. Maar welke kleur vloerkleed u dan precies moet kiezen is altijd lastig. Misschien heeft u nu een modern interieur met strakke lijnen of juist een interieur met neutrale kleuren. Bij strakke lijnen is het een optie om een kleed te kiezen in diezelfde stijl. Tegelijkertijd kan een contrast juist ook spannend zijn. Zoals een hoogpolig vloerkleed. Bij meubels in neutrale kleuren, is het juist interessant om voor een wat fellere kleur te gaan. Bijvoorbeeld welke kleur vloerkleed bij grijze bank past, kunnen onze interieur experts u uitstekend vertellen. Als u het lastig vindt om de juiste stijl te bepalen, bekijk dan eens vloerkleden van verschillende topmerken als NL Label en Perletta.

Vergeet uw budget niet

Het lijkt misschien een open deur maar het is ook belangrijk om rekening te houden met uw budget. Het perfecte kleed gezien maar is het te duur? Misschien is er een oplossing voor te vinden. Het kleed dat u heeft gezien is bijvoorbeeld misschien wel beschikbaar in een net iets kleiner formaat. Ook is het mogelijk dat u een vergelijkbaar kleed met dezelfde uitstraling heeft gevonden van een ander soort materiaal.

U ziet het: er zijn nogal wat verschillende opties waar u aan kunt denken bij het kiezen van een nieuw vloerkleed. Zet alles vooraf voor uzelf goed op een rijtje en kies het meeste geschikte vloerkleed voor uw woning uit. Kom ook eens langs in onze showroom om vloerkleed inspiratie op te doen.

Ontdek onze woonmerken

Logo van woonmerk Desso

Desso, zeer groot aanbod aan vloeren en tapijt.

Meer van Desso
Logo van woonmerk Bonaparte

Bonaparte, vloeren die de gezondheid verbeteren.

Meer van Bonaparte
Logo van woonmerk Parade

Warme en stoere tapijt en floorfashion voor elke woning

Meer van Parade