Tips voor een landelijke woonkamerinrichting

Houdt u van een landelijke interieurstijl en wilt u uw woonkamer landelijk gaan inrichten? Dan is het handig als u tips en adviezen krijgt hoe u dat het beste kunt doen. In dit artikel gaan we daarom in op want de kenmerken van een landelijke woningstijl zijn en geven we tegelijkertijd enkele tips bij het inrichten van een woonkamer in een landelijke stijl.

Wat is een landelijke stijl als het gaat om uw interieur?

Een landelijk interieur straalt de rust van het platteland uit en doet vaak denken aan een ver verleden. De sfeer is doorgaans ontspannen en dat heeft te maken met de eenvoudige vormgeving van de meubels. Die werden destijds gemaakt omdat ze praktisch moesten zijn waarbij maar weinig middelen beschikbaar waren. Ook bij de verdere inrichting van een landelijke woonkamer gelden dit soort basisregels, waarbij lokale en natuurlijke materialen de voorkeur hebben.

Tip 1 : ga voor gezelligheid

Gaat u een landelijke woonkamer inrichten? Dan moet het gezellig samen zitten zeer zeker centraal staan. Probeer om de zetels naar elkaar te richten en ze niet te ver uit elkaar te zetten. Is er een haardvuur? Betrek dat dan bij de zithoek. Uiteraard horen moderne apparaten er wel bij (zoals een tv), maar probeer om die zo veel mogelijk weg te stoppen. Zoals de tv in een kast met deurtjes plaatsen.

Tip 2: gebruik lichte kleuren

Wilt u een warme cottage woonkamer? Maak dan veel gebruik van lichte kleuren zoals pastel, wit en lichte aardkleuren. Als u decoratie gaat gebruiken, kies dan voor licht en luchtig en het liefst gemaakt van natuurlijke materialen. Denk daarbij aan riet, jute, wol, hout of linnen.

Tip 3: kies voor tegels

Het gebruik van tegels is een heel erg landelijke keuze. Denk maar eens aan de oude boerderijen en huizen van vroeger met tegels in de keuken, eetkamer, hal en badkamer. Waarbij u zich niet hoeft te beperken tot de grond, maar gebruik daar ook gewoon de muren voor. De stoere en landelijke sfeer wordt dan meteen zichtbaar in uw interieur.

Tip 4: kies de juiste interieuraccessoires

Is uw stijl meer modern landelijk? Blijf dan niet steeds allerlei tierlantijntjes verzamelen. Ga gewoon voor een aantal goed uitgekozen interieuraccessoires. Zoals een paar mooie potten of vazen op een tafeltje of een houten kastje. Groepeer de accessoires het liefst op een paar plekken in huis in plaats van dat ze door de hele kamer te vinden zijn. Zo komen ze beter tot hun recht en brengen ze kalmte en rust.

Maak gebruik van deze tips en ontdek hoe prachtig een landelijke inrichting kan zijn.

Ontdek onze woonmerken

Logo van woonmerk Bert Plantagie

Een naam die u vast en zeker gehoord heeft.

Meer van Bert Plantagie

Pode, modern met eigenwijze kleurcombinaties.

Meer van Pode

Jess Design, liefde voor leer met karakter.

Meer van Jess