Header tips landelijke wooninrichting

4 tips voor een landelijke woonkamer inrichting

Houdt u van een landelijke interieurstijl en wilt u uw woonkamer landelijk gaan inrichten? Dan is het handig als u tips en adviezen krijgt hoe u dat het beste kunt doen. In dit artikel gaan we daarom in op wat de kenmerken van een landelijke woonstijl zijn en geven we tegelijkertijd enkele tips bij het inrichten van een woonkamer in een landelijke stijl.

Wat is een landelijke stijl als het gaat om uw interieur?

Een landelijk interieur straalt de rust van het platteland uit en doet vaak denken aan een ver verleden. De sfeer is doorgaans ontspannen en dat heeft te maken met de eenvoudige vormgeving van de meubels. Die werden destijds gemaakt omdat ze praktisch moesten zijn waarbij maar weinig middelen beschikbaar waren. Ook bij de verdere inrichting van een landelijke woonkamer gelden dit soort basisregels, waarbij lokale en natuurlijke materialen de voorkeur hebben. Kleuren die veel voorkomen in een landelijke woonkamer zijn grijs en taupe. Hoe u deze kleuren het beste kunt toepassen, vertellen we in dit blog waarin u ook kunt lezen over landelijke woonkamer inspiratie.

Woonkamer landelijk ingericht
Hal landelijk ingericht

Tip 1: ga voor gezelligheid

Gaat u een landelijke woonkamer inrichten? Dan moet het gezellig samen zitten zeer zeker centraal staan. Probeer om de zetels naar elkaar te richten en ze niet te ver uit elkaar te zetten, het landelijk inrichten van uw woonkamer zal uw huis een stuk gezelliger maken. Is er een haardvuur? Betrek dat dan bij de zithoek. Uiteraard horen moderne apparaten er wel bij (zoals een tv), maar probeer om die zo veel mogelijk weg te stoppen. Zoals de tv in een kast met deurtjes plaatsen, dit past optimaal bij een landelijke inrichting. Ook landelijke hanglampen in uw woonkamer zorgen voor een gezellige sfeer in huis.

Tip 2: gebruik lichte kleuren

Wilt u een warme cottage woonkamer? Maak dan veel gebruik van lichte kleuren, zoals pastel, wit en lichte aardkleuren. Als u decoratie gaat gebruiken, kies dan voor licht en luchtig en het liefst gemaakt van natuurlijke materialen. Denk daarbij aan riet, jute, wol, hout of linnen. Een van de hoofdelementen van een landelijke wooninrichting is rust en eenvoud. Hanglampen en wandkasten zijn perfecte voorbeelden waarin u natuurlijke materialen kunt laten terugkomen. Landelijke wandkasten in uw woonkamer zullen niet groot en kolossaal aanvoelen en landelijke hanglampen van riet zijn open en luchtig. Dit wordt ook wel rotan genoemd.

Tip 3: kies voor tegels

Het gebruik van tegels is een heel erg landelijke keuze. Denk maar eens aan de oude boerderijen en huizen van vroeger met tegels in de keuken, eetkamer, hal en badkamer. Waarbij u zich niet hoeft te beperken tot de grond, maar gebruik daar ook gewoon de muren voor. De stoere en landelijke sfeer wordt dan meteen zichtbaar in het interieur van uw woonkamer. Tegels passen ook erg goed in een industriele landelijke woonkamer inrichting.

Tip 4: kies de juiste interieuraccessoires

Is uw stijl meer modern landelijk? Ga dan voor een aantal goed uitgekozen interieuraccessoires. Denk hierbij aan een paar mooie potten of vazen op een tafeltje of een houten kastje. Groepeer de accessoires het liefst op een paar plekken in huis zodat ze goed tot hun recht komen en kalmte en rust in huis brengen. Zoekt u inspiratie voor een landelijke woonkamer of heeft u andere ideeën voor een landelijk interieur, breng dan eens een bezoek aan de showroom van Veldkamp Wonen.
Maak in ieder geval gebruik van bovenstaande tips en ontdek hoe prachtig een landelijke inrichting van uw woonkamer kan zijn en of dit ook bij u past.

Ontdek onze woonmerken

Logo van woonmerk Bert Plantagie

Een naam die u vast en zeker gehoord heeft.

Meer van Bert Plantagie
Logo/typografie van Pode

Pode, modern met eigenwijze kleurcombinaties.

Meer van Pode
Logo van woonmerk Jess Design

Jess Design, liefde voor leer met karakter.

Meer van Jess

Veelgestelde vragen rondom een landelijk interieur

Welke kleur past bij landelijke stijl?

Vooral veel lichte kleuren zoals pastel, wit en lichte aardkleuren passen bij een landelijke stijl. Ook het gebruik van natuurproducten kan het landelijk gevoel versterken.

Advies ontvangen over interieur of hoe u uw huis landelijk inricht? Vraag dan vrijblijvend interieuradvies aan.

Welke vloer past bij landelijke stijl?

Tegels zijn een heel erg landelijke De stoere en landelijke sfeer wordt met tegels direct zichtbaar in het interieur. Mocht u niet van tegels houden kies dan voor elk ander type vloer dat qua kleur past bij de landelijke stijl.

Wat is landelijk modern?

Bij een modern landelijk interieur staan rust en sfeer centraal. Denk hierbij aan tafels met een stalen frame en houten elementen. In principe bestaat de basis uit een normaal landelijk interieur en voegt u wat modernere elementen toe waardoor het interieur frisser en nog luchtiger zal ogen.