Zo creëert u een industrieel interieur

Het industriële interieur is de laatste jaren erg populair geworden. Dit type interieur is veelal geïnspireerd geraakt door de fabrieksarchitectuur van de 19een 20eeeuw. Waarbij minimalisme centraal stond en praktisch nut altijd voorrang had op esthetica en onnodige versieringen. Het minimalisme zorgt vaak ook voor een soort rust, zodat mensen zich vaak snel thuis voelen in een oude fabriek of een oud pakhuis. Wilt u ook een industriële look in uw woonkamer creëren? Maak dan gebruik van deze handige tips.

1. Begin met een moodboard

De basis is in elk interieur belangrijk en u doet er dan ook goed aan om allereerst een moodboard samen te stellen. Ga op zoek naar allerlei kanalen om inspiratie te krijgen op het gebied van interieurs met de wauw-factor. Gebruik old-school tijdschriften maar ook digitale mogelijkheden zoals bijvoorbeeld Google en Pinterest. Op basis van uw samengestelde moodboard kunt u in een later stadium veel gerichter de juiste bouwmaterialen, meubels, kleuren en accessoires kiezen.

2. Ga voor ruwe materialen

Handig bij een industrieel interieur is dat u vaak veel minder tijd en geld hoeft te investeren in de afwerking. Het is heel goed mogelijk om een effen afgewerkte oppervlakte af te wisselen met een ruwe muur van bakstenen. Of met ijzeren steunpilaren en houten balken. Qua vloeren zien we vaak dingen als gepolijst beton waarmee uw woning direct al industrieel aan doet. Kabels en leidingen hoeven ook helemaal niet weggestopt te worden: laat ze gewoon zien!

3. Less is nog altijd more

Misschien een open deur maar ook bij een industrieel design is less nog altijd more. Dus trek een ruwe en minimalistische materiaalkeuze gewoon door in uw meubilair. Toch liever ook nog wat meer detail? Kies dan voor meubelstukken waarbij het interne mechaniek bijvoorbeeld zichtbaar is.

4. Maak u niet druk om kleur

Ideaal aan een industrieel interieur is dat u niet lang hoeft na te denken over de kleuren van de verf of het behang. Sobere kleuren zijn de trend met hoofdkleuren als grijs, wit en zwart. U kunt er nog voor kiezen om het ietwat op te fleuren met een accentmuur in een fellere kleur, of een paar kleurrijke meubels en accessoires.

Wilt u uw woonkamer ook op een industriële manier inrichten? Ontdek dan de collectie industriële meubels van het merk Jess Design. Bekijk de collectie online of breng een bezoek aan onze showroom in Wezep.

Ontdek onze woonmerken

Logo van woonmerk Bert Plantagie

Een naam die u vast en zeker gehoord heeft.

Meer van Bert Plantagie

Pode, modern met eigenwijze kleurcombinaties.

Meer van Pode

Jess Design, liefde voor leer met karakter.

Meer van Jess