Industrieel interieur

4 tips voor het creëren van een industrieel interieur

Een industrieel interieur is de laatste jaren erg populair geworden. Dit type interieur is veelal geïnspireerd geraakt door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. Waarbij minimalisme centraal stond en praktisch nut altijd voorrang had op esthetica en onnodige versieringen. Het minimalisme zorgt vaak ook voor een soort rust, zodat mensen zich vaak snel thuis voelen in een oude fabriek of een oud pakhuis. Maar hoe creëer je een industrieel interieur? Wij bieden u handige tips om voor een modern industrieel interieur in uw woonkamer te gaan.

1. Maak een moodboard

In ieder interieur is de basis ontzettend belangrijk en u doet er dan ook goed aan om te beginnen met het maken van een moodboard waarin u verschillende ideeën en kenmerken kunt samenstellen. Ga op zoek naar verschillende kanalen om inspiratie te krijgen op het gebied van interieurs met de wauw-factor. Gebruik old-school tijdschriften of digitale tools, zoals Google en Pinterest. Pinterest is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om industriële interieur ideeën op te doen. Op basis van uw samengestelde moodboard kunt u in een later stadium veel gerichter de juiste bouwmaterialen, meubels, kleuren en accessoires kiezen.

Industrieel interieur
Industrieel interieur

2. Ga voor ruwe materialen

Handig bij een industrieel interieur is dat u vaak veel minder tijd en geld hoeft te investeren in de afwerking. Het is heel goed mogelijk om een effen afgewerkte oppervlakte af te wisselen met een ruwe muur van bakstenen. Of met ijzeren steunpilaren en houten balken. Dit zijn verschillende industrieel interieur kenmerken. Qua vloeren zien we vaak dingen als gepolijst beton waarmee uw woning direct al industrieel aanvoelt. Kabels en leidingen hoeven ook helemaal niet weggestopt te worden: laat ze gewoon zien!

3. Less is nog altijd more

Misschien een open deur maar ook bij een industrieel design geldt nog altijd: less is more. Dus trek een ruwe en minimalistische materiaalkeuze gewoon door in uw meubilair. Wilt u toch uw industrieel interieur gezellig maken met nog wat meer detail? Kies dan voor meubelstukken waarbij het interne mechaniek bijvoorbeeld zichtbaar is of kies meubelstukken van verschillende materialen voor een warme sfeer. Denk bijvoorbeeld aan de meubels van Pode. Deze zijn strak en modern en het merk biedt daarnaast gegarandeerd meubels van goede kwaliteit en duurzame materialen en stoffen.

4. Maak u niet druk om kleur

Ideaal aan een industrieel interieur is dat u niet lang hoeft na te denken over de kleuren van de verf of het behang. Sobere kleuren zijn de trend met grijs, wit en zwart als hoofdkleuren. U kunt er uiteraard wel altijd nog voor kiezen om het geheel ietwat op te fleuren met een accentmuur in een fellere kleur, of een paar kleurrijke meubels en accessoires.
Wilt u uw woonkamer ook op een industriële manier inrichten? Ontdek dan de collectie industriële meubels van het merk Jess Design. Bekijk de collectie online of breng een bezoek aan onze showroom in Wezep.

Ontdek onze woonmerken

Logo van woonmerk Bert Plantagie

Een naam die u vast en zeker gehoord heeft.

Meer van Bert Plantagie
Logo/typografie van Pode

Pode, modern met eigenwijze kleurcombinaties.

Meer van Pode
Logo van woonmerk Jess Design

Jess Design, liefde voor leer met karakter.

Meer van Jess