Veldkamp Wonen & Slapen, Partner Landgoed IJsselvliedt

IJsselvliedt

Aan de afslag van de A28 bij Wezep vind je, tegenover de opvallende witte duiventil, Landgoed IJsselvliedt. Wist u dat in dit statige zeventiende-eeuwse landhuis omgeven door een prachtige tuin, een vakantiehuis van het Rode Kruis is gevestigd? Een plek waar chronisch zieken en gehandicapten, van jong tot oud, even kunnen bijtanken.

Vrijwilligers

Mattie Merkus, verpleegkundige en sinds anderhalf jaar manager van het vakantiehuis vertelt: “Hier worden
48 weken per jaar 34 chronisch zieke of gehandicapte gasten, soms samen met hun partner of familie, verwend. Ongeveer 25 vrijwilligers zetten zich in om de gasten een ontspannen vakantie te bezorgen. Ze worden daarbij ondersteund door een professionele staf. We bieden 24 uur per dag zorg, ook de vrijwilligers en verpleegkundi- gen slapen hier. Het is mooi om te zien hoe mensen in een week opleven en hoe dankbaar ze zijn. Naast het verblijf bieden we de gasten dagelijks uitstapjes aan. Hiervoor hebben we vier bussen tot onze beschikking.”

Luxe inrichting

De inrichting past helemaal bij de sfeer van een landhuis. Mattie: “Mensen zijn vaak verrast wanneer ze binnenkomen. Het voelt als een luxe hotel. De slaapkamers voor de gasten hebben goede voorzieningen zoals een tillift en een elektrische douche- stoel die de verzorging een stuk gemakkelijker maken. De dubbele woonkamer biedt ruimte voor ont- spanning. Er is een kleine winkel, een bar en een restaurant dat het afgelopen jaar helemaal is verbouwd.

PVC-vloer van Veldkamp Wonen & Slapen

De mooie PVC-vloer, door Veldkamp geleverd, is ideaal voor rolstoelen. Veldkamp Wonen levert al jaren veel van de inrichting zoals meubels, bedden, vloerbedekking en gordijnen. Met een team van medewerkers bepalen we wat we nodig hebben en wat het budget is. Veldkamp komt dan met een passend voorstel. Omdat Veldkamp Wonen Huize IJsselvliedt een warm hart toedraagt, kunnen wij er van op aan dat we een hele nette prijs betalen. Hier zijn we uiteraard ontzettend blij mee.