Sluiten

 1951 – 1967

Zuiderzeestraatweg

 

Veldkamp Wonen werd in 1951 opgericht door Egbert Veldkamp en Aaltje Veldkamp-van Gelderaan aan de Zuiderzeestraatweg 528. In de beginjaren van Veldkamp Wonen werden alle meubelen in eigen beheer met de hand vervaardigd, tapijten omgeboord en gordijnen genaaid tot kant en klare producten. Niet veel later, in 1956, groeide Veldkamp Wonen uit haar voegen en werd besloten te verhuizen naar de Zuiderzeestraatweg 510 (destijds de Rijksstraatweg S/21). Zeven jaar na deze verhuizing werd achter de zaak een “meubel toonkamer” aangebouwd, om de snelle groei van Veldkamp Wonen op te kunnen vangen.

 

Nieuwbouw zuiderzeeweg - 2
zuiderzeeweg - 4

1968 – 2000

Een nieuwe winkel voor Veldkamp Wonen

In 1968 werd de gehele winkel en woonruimte gesloopt en herrees er een nieuw, modern winkelpand met twee verdiepingen. Hier stopte de uitbreiding van Veldkamp Wonen echter niet, want in de jaren daarop (tot 1991) werden nog vier bouw- en verbouwactiviteiten uitgevoerd om de uitgebreide collecties te kunnen blijven presenteren. Net als in de beginjaren van Veldkamp Wonen lag achter dit nieuwe gebouw een complete werkplaats waar het merendeel van de meubelen werden gestoffeerd of waar meubelen een aanpassing ondergingen tot een stuk maatwerk.

In 1994 werd een riet- en grenenshop in Hattem geopend, waar wij tot eind 1998 onze zaak in de Kruisstraat dreven. Om het bedrijf stabiel te kunnen laten draaien werd in 1998 besloten om de zaak in Hattem te sluiten en daarvoor in de plaats in Wezep een groter bedrijf te openen met een moderne en bijtijdse uitstraling. Deze nieuwe vestiging werd geopend aan de A28 om goed bereikbaar te zijn voor onze klanten.

Zuiderzeeweg - 5

2001 – Heden

Veldkamp Wonen in de 21e eeuw

In september 2001 werd begonnen met de ontwikkeling van deze nieuwe vestiging met 6000 m2 aan woon- en slaapartikelen. In maart 2002 werd de indeling veranderd naar een ruimere opzet voor het tonen van meubelen, het bieden van een ruime tapijt- en gordijnafdeling, een complete zonweringafdeling en op de eerste verdieping een fauteuilafdeling met daarnaast een uitgebreide slaap- en linnenkastafdeling. Zo is Veldkamp Wonen door de jaren heen uitgegroeid tot een complete woonwinkel met een eigen atelier/stoffeerafdeling, waardoor er met een hoog kwaliteitsniveau gewerkt wordt.